Sarajevski dani poezije opstaju uprkos minimalnim prihodima Društva pisaca BiH

 
Prvi dan 58. izdanja Sarajevskih dana poezije otvoren je press konferencijom na kojoj su se obratili Nazif Hasanbegović, predsjednik Organizacionog odbora, Mile Stojić, predsjednik Programskog savjeta i Hadžem Hajdarević, predsjednik Društva pisaca BiH koje je i glavni organizator ovog događaja.

Također, prvog dana ovog festivala u Collegium Artisticumu otvorena je i slikarska izložba “Izbor – Druga priča”, a za ideju i realizaciju ove izložbe bili su zaduženi Džeko Hodžić i Udruženje “Svjetske umjetničke igre” za BiH.

Na izložbi se mogu pogledati radovi Muhameda Bajramovića, Džeke Hodžića, Hamzalije Muhića, Edina Numankadića i Halila Tikveše, a interesantno je da je otvorena stihovima Fadile Nure Haver, Muje Musagića, Ljubice Ostojić, Gorana Simića i Mustafe Zvizdića.

Isto tako, sutra će u bašti Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH u 19:30 sati biti upriličena promocija novog broja književnog časopisa Život, na kojoj će govoriti Almir Bašović, glavni i odgovorni urednik, te Matija Bošnjak, Dragana Tripković i saradnici časopisa.