Džemaludin Latić (Đemal Latić) rođen je 4.6.1957. Obrazovanje: Završio Filozofski i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu, magistrirao na Odsjeku komparativne književnosti Sveučilišta u Zagrebu, doktorirao na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu; doktor islamskih nauka Objavljena djela: zbirke poezije:Mejtaš i vodica, Dome Davudov, Škripa vratnica, Kćeri svoga porobljenog naroda, Srebrenički Inferno, Srebrena česma, Careve oči, Ja sam tavus ašikane; drame: Gazi Husrev-beže ili.Bukagije (tragedija), Mjesečina endeluske noći (tragedija), Nestašno djevojče (drama za djecu), Stil kur'anskoga izraza, Jezik Kur'an-i kerima, Sedam harfova Kur'ana Nagrade: Slovo Gorčina, Trebinjske večeri poezije, Nagrada Društva pisaca Bosne i Hercegovine, „Skender Kulenović“ u Bosanskom Petrovcu, Kaimi-babina nagrada u Zvorniku, Internacionalna nagrada za poeziju Istanbulensis u Istanbulu, Krilata Seošnica (za dječiju poeziju, Rožaje). Omiljeni citat: „Pisci su nepotkupljivi svjedoci povijesti“ (Krleža)

Zdravko Kordić rođen je 29.09.1955. u Grudama. Obrazovanje: doktor filozofskih znanosti - docent. Objavljena djela: 24.knjige pjesama,kritika,estetike,znanosti. Nagrade: Šimićeva nagrada za ml. pjesnike; Šimićeva nagrada-1999., Nagrada Terra Tolis. Omiljeni citat: Ima ih više – životno načelo „čovječe ne idi malen ispod zvijezda“.

Asmir Kujović 10. 2. 1973. u Novom Pazaru. Obrazovanje: Filozofski fakultet u Sarajevu, Odsjek za književnosti naroda BiH Objavljena djela poezije: “Vojni sanovnik” (Oko, Sarajevo, 1997.) “Zagrobni život” (Omnibus, Sarajevo, 2000.) “Das versprochene Land /Obećana zemlja” (Wieser Verlag, Beč, 2005.) “Vidikovac” (Buybook, Sarajevo, 2014.); proza: “Ko je zgazio gospođu Mjesec” (Vrijeme, Zenica, 2002.). Nagrade: Godišnja nagrada Društva pisaca Bosne i Hercegovine za 2002. godinu, “Muškarac godine” u oblasti književnosti za 2005. po izboru sarajevskog “Max magazina”, Nagrada “Pero Ćamila Sijarića” manifestacije Sandžački književni susreti. Omiljeni citat: "Dobri Monsenjer od Nanta naučio me je jednoj mudrosti Svetog Avgustina, koja me veoma umiruje: Da je odveć slavoljubiv onaj kome nije dovoljan pogled Boga gledaoca." (Majka Anželika)