Marija Fekete-Sullivan rođena je 1965. Obrazovanje: Diplomirana žurnalistica. Objavljena djela: : - Sirenin san, zbirka priča za djecu, kasnije i slikovnica (Sarajevo Publishing) - The Mermaid's Dream, zbirka priča za djecu na engleskom (Brit Aspen, Singapore) - Kaput za hrabre, slikovnica (Sarajevo Publishing) - Džepni uštipak, slikovnica (Šahinpašić) - Slike iz novčanika, zbirka priča (RABIC) - Sarajevski zidovi sudbine, roman (RABIC) - Zaljubljeni vuk, The Wolf in Love, dvojezična slikovnica i interaktivna igrica zasnovana na istoimenoj teatarskoj predstavi SARTRE i Aparat teatra, po tekstu ove autorice (EDUS, uz pomoć UNICEF, USAID, EUD i lokalnih partnera, sudionika kampanje 'Govorimo o mogućnostima – pridružite nam se') . Omiljeni citat: 'Sve na svijetu dešava se zbog ljubavi i zbog nedostatka ljubavi.' (Slike iz novčanika).

Rizo Džafić rođen je 2.septembar 1945. Obrazovanje: doktor humanističkih nauka. Objavljena djela: • Brodolom,pripovijetke - Univerzal, Tuzla, 1982. • Planinci, pripovijetke - Osvit, Karlovac, 1984. • Grmečlije, pripovijetke - Univerzal, Tuzla, 1986. • Naglavačke, poez. za djecu - KK Ivan Goran Kovačić, Bihać, 1988. • Očev zavičaj, prip. za djecu - Glas,Banja Luka, 1989. • Očev zavičaj, priče za djecu - Bosanska riječ, Wuppertal, 1994. • Neispričana priča,proza za djecu - El-Kalem, Sarajevo, 1996. • Murat Šuvalić:IZABRANA DJELA - Bosanska Krupa, 1971. • Azrailovo oko, bajke - Oko, Sarajevo, 1997. • Antologija krajiske proze - Unsko-sanske novine, Bihać, 1998. • Antologija bošnjscke poezije za djecu - Bos. riječ, Wuppertal, 1998. • Tajne beskrajne, poez za djecu - Prosvjetni list, Sarajevo, 1998. • Očeva sjekira, pr. za djecu - Bosanska riječ, Wuppertal, 1998. • Murat Šuvalić: Izabrana djela - Krajiška knjiga, Bihać, 1998. • Igrokazi (slikovnica) - Krajiška knjiga, Bihać, 1998. • Veliki let, pripovijetke - Planjax,Tešanj, 1999. • Putovanje mačka Buce (slikovnica) - Planjax, Tešanj, 1999. • Antol. bošnj. priče za djecu - Bosanska riječ, Wuppertal, 2000. • Putovanje M. Buce (slikovnica) - Krajiška knjiga, Bihać, 2000. • Tajne beskrajne, poezija za djecu - Bosanska riječ, Wuppertal, 2003. • Tajne beskrajne, Bosanska riječ, Tuzla, 2010. • Price za djecu (izbor),Bosanska riječ, Tuzla,2010. • Moj otac, pripovijetke, Sahinpasic, 2011. Nagrade: • List «4. juli», Beograd, Nagrada za priču 1987. • List «4. juli», Beograd, Nagrada za priču 1988. • List «4. juli», Beograd, Nagrada za priču 1989. • List «Glas», Banja Luka – druga nagrada za priču, maj 1986. • Književni susreti «Zija Dizdarević», Fojnica. Druga nagrada za priču • Dječji list «Tik-tak», Beograd, Nagrada za najbolju priču 1985. • Dječji list «Tik-tak», Beograd, Nagrada za najbolju priču 1986. • Dječji list «Tik-tak», Beograd, Nagrada za najbolju priču 1987. • «Male novine», Sarajevo – nagrada za priču 1986. • «Zadrugar», Sarajevo – novinar godine 1985. • «Vukovo pero» nagrada za pripovijetku, Tršić, 1983. • Najbolji lektor u BiH u 2003. godini • Nagrada Hasan Kikic, najbolji prosvjetni radnik u BiH, 1987.godina Omiljeni citat: Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost i velika jednostavnost.