Predrag Finci Rođen: Sarajevo, 1946. Obrazovanje: Filozofski fakultet, doktor znanosti Objavljena djela: Govor prepiski (Svjetlost, Sarajevo, 1980.); Umjetnost i iskustvo egzistencije (Svjetlost, Sarajevo, 1986.); Ishodište pitanja (Glas, Banja Luka, 1987.); O nekim sporednim stvarima (Veselin Masleša, Sarajevo, 1990.); Sentimentalni uvod u estetiku (u Sarajevskim zapisima, Buybook, Sarajevo, 2004.); Pravo, stranputicom (u Sarajevskim zapisima, Buybook, Sarajevo, 2004.); Poetozofski eseji (Međunarodni centar za mir, Sarajevo, 2004.); Umjetnost uništenog: estetika, rat i Holokaust (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2005.); Priroda umjetnosti (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2006.); Tekst o tuđini (Demetra, Zagreb, 2007.); Djelo i nedjelo: umjetnost, etika i politika (Demetra, Zagreb, 2008.); Imaginacija (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2009.); Osobno kao tekst (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2011.); O kolodvoru i putniku (Motrišta, Mostar, 2013.); Čitatelj Hegelove estetike (Naklada Breza, Zagreb, 2014.); Estetska terminologija (Izdanja Antibarbarus, Zagreb, 2014.) Nagrade: Nagrada izdavača "Svjetlost" za zbirku eseja "Govori prepiski" 1980.; Nagrada izdavača "Veselin Masleša" za esej, 1986.godine; Nagrada za znanost na 23. Međunarodnom sajmu knjige u Sarajevu 2013. Omiljeni citat/fragment: Mnogi i ni jedan

Muhamed Gafić Rođen je 23. 2. 1948. Obrazovanje: Profesor sociologije. Objavljena djela: - Rulet, -Odiseja 7000, -Monografija Specijalne jedinice „BOSNA“, -Zrelo doba. Omiljeni citat: Oni su bili najbolji, a mi preživjeli o tome svjedočimo.

Mirsad Bećirbašić Rođen je 1952.g. u Sarajevu. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u rodnom gradu. Objavljena djela (za odrasle): POJILIŠTE JELENA, pjesme, SAKUPLJAČ LEPTIROVA, pjesme, ŠKRINJA; pjesme, JEDNA JEDINA ZA EDINA, roman, IZABRANE PRIČE STANOVNIKA PERUČICE, pjesme, SVILENA AJKULA, pjesme. Za djecu: NAUŠNICE OD TREŠANJA; pjesme PTICODROM, lirski roman ŠKOLA BALETA; pjesme KAKO JE ŽELIM KAKO JA HOĆU, bajke PJEVAM PRIČE KAO DA GLEDAM VRTIĆE; pjesme VESELI ČASOVI, pjesme i priče. Nagrade: . Nagrada „Mali princ“ za najbolju knjigu u regiji. Nagrada „Petar Kočić“. KO PRIJE DO MENE, pjesme i priče. Nagrada Društva pisaca BiH. Nagrada „ZLATNA MASLINA“ u Baru, za dopinos razvoju dječije književnosti. IMAMO UČITELJICU ZA ČISTU PETICU, pjesme. Nominovan za nagradu „Astrid Lindgren“.