Mujo Musagić rođen je 10. aprila 1947. Objavljena djela: - U NIGDJEZEMLJI GRAD NIGDJEGRAD, poezija, (1969.) - GORKA IZDAJA TRAVA, poezija (1992.) - STAKLENI DANI, poezija (1997.) - SOBA, poezija (1998.) - BAŠ NEŠTO MISLIM, poezija za djecu (2002.) - RUČAK NA BLEKINOM POTOKU, priče (2003.) - ŠTA ĆE SAD RADITI PRSTI, poezija (2005.) - PERIPATOS KRAJ MILJACKE, poezija (2007.) - SUNCE JE OZBILJNA ZVIJEZDA, poezija (2010.) Nagrade: Četnaestofebruarska nagrada Mostara za najbolju pjesmu (1968.), Prva nagrada PEN Centra BiH za najbolju pjesmu iz BiH na takmičenju za Evropskog viteza poezije (2011.), Nagrada Fondacije za izdavaštvo Ministarstva kulture FBiH za knjigu pjesama „Druga konferencija ptica“ (2014.) Omiljeni citat: „Pisati je jednostavno, sjedneš pred čist papir i sačekaš da ti krv izbije na čelo...“ Danilo Kiš.

Jagoda Iličić Rođena: 23. 9. 1972. Obrazovanje: Filozofski fakultet, doktor znanosti. Objavljena djela: - zbirku priča i pjesama „Snovi sedefaste školjke“ 1999. god u izdanju Bosanske riječi iz Tuzle. Knjiga prevedena na njemački jezik - zbirku priča i igrokaza za djecu „Nisam kriv što sam krokodil“ 2006.god. (nominirana za nagradu DPTK 2006.god.) - roman „Gutači vremena“ (knjiga nominirana za nagradu DPTK 2008. god.) - novelu „Nomadi“ 2009.god - Zbirku priča i pjesama za djecu „Brkovi od kečapa“ 2011. godine, (knjiga nominirana za regionalnu nagradu Mali princ koja se dodjeljuje najboljoj knjizi za djecu obavljenoj na području BiH, Srbije, Srne Gore i Hrvatske u protekloj godini.) - roman za mlade Uspavanka za Knjigosaura (nagrada Mali Princ za najbolje djelo u regiji objavljeno 2012. godine) -zbirku pjesama Vanilla, med i suncokreti 2013.godine -zbirku priča za djecu Školske bajke 2014. godine -slikovnicu Priča o zmaju jedincu (The Only Son of the Dragon) , na engleskom jeziku, dostupna na Amazon.com -autorica čitanke Liliput za prvi razred devetogodišnje osnovne škole -koautorica čitanki za osnovnu školu: Potraga za blagom, Čarobna šuma, Čarolije malog svijeta Nagrade: Mali princ za najbolju knjigu za djecu i mlade u regiji 2013. godine, Nagrada za najbolju neobjavljenu priču za djecu u Bosanskoj Krupi 2013., Nagrada Fondacije za izdavaštvo za rukopis Pjesma ribareve žene, nominacija za nagradu Astrid Lindgren 2015.

Fahrudin Kučuk Rođen: 18.05.1958. u Sarajevu. Objavljena djela: „Patuljak Dado iz Popova gaja“, Connectum, 2004., „Tajna zvjezdane sobe“, Connectum, 2005., “Čudni gosti“, Enkidu, 2006., “Dedo Hambo i mačak Bimbo“, Zalihica, 2008., „Potraga za patuljcima“, Connectum, 2008., „Blago iza 400 vrata“, Mauna-Fe, 2009. „Edo u crtanom filmu“, Dobra knjiga, 2012. „Čarobno putovanje kroz Stari Grad“ (slikovnica), Općina Stari Grad, 2012. „Mračno kraljevstvo – Otmica kralja“, TKD Šahinpašić, 2013. „Abecedarij“ (slikovnica), Mediaplanet, 2013. „Mračno kraljevstvo – Čudna planina i bunar želja“, TKD Šahinpašić, 2014. Nagrade: Roman „Edo u crtanom filmu“ nagrađen je na Konkursu Fondacije za izdavaštvo Sarajevo 2011. godine. Omiljeni citat: SARAJEVO JE JEDAN OZBILJAN GRAD. Valerijan Žujo