Milo Jukić rođen je 17.11.1966. Objavljena djela: - Ožiljci i brazgotine (zbirka poezije), CKO, Tešanj, 2010. godine - Tri dana u Karaševu/Trei zile la Caraşova (putopisna proza), ZHR-UCR, Caraşova/Karaševo (Rumunjska), 2011. godine (dvojezično) - Samo jednom se gubi (roman), TKD "Šahinpašić", Sarajevo, 2013. godine, "Klepsidra", Kreševo, 2014. godine - Deževice - pregled povijesnih zbivanja, toponomastika, sastav i podrijetlo stanovništva, 2001. godine - Etnološki i povijesni prilozi iz kreševskog kraja 1, 2008. godine - Znameniti i zaslužni Kreševljaci od najstarijih vremena do danas, 2011. godine Nagrade: - Nagrada Fondacije za izdavaštvo Sarajevo za roman Samo jednom se gubi za 2012. godinu - Nagrada kreativnih događaja UVKF (Ustanova Velenjska knjižna fundacija, Velenje, Slovenija) za 2013. godinu - Nagrade Udruženja izdavača i knjižara BiH (na 26. sajmu knjiga Sarajevo) za najboljeg književnog urednika u BiH za 2013. godinu

Dinko Delić rođen je 02.11.1657. u Slavonskom Brodu Obrazovanje: Filološki fakultet u Beogradu, književnost naroda bivše Jugoslavije (1980) Objavljena djela: Opljačkani sarkofag (kratke forme, 1998); Bosanska knjiga mrtvih (kratke forme, 2001) Omiljeni citat: Kontraverzni D.D. strašno je želio znati do u detalje srž estetičkog života prije no stavi tačku na sličan svoj. I ode u Disneyland, ili Avalon i Atlantidu, na primjer, u vrijeme kad se još istorija nije pojavila kao duhovni pobačaj umjesto aurea aetas.

Šaban Šarenkapić Rođen/a: 5.04.1956, Novi Pazar. Osnivač je “Kulturnog centra DamaD”, pokretač književnog časopisa “Mak” i magazina “Has”. Član je Udruženja pisaca BiH. Zivi u Novom Pazar i Sarajevu. Obrazovanje: VPS Objavljena djela: Knjige poezije: Kućna nega, 1987. Učena voda, 1990. Imperija hleba, 1993. Zemna snaga, 1997. Stambolska sprema, 1997. Memorijalne ploče, 2002. Lirika manjinstva, 2005. Maternji geto, 2005. Izabrane pjesme, 2006. Zemna ostavština, 2007. Crvene kuce, 2015. Knjige proze: Bukvica, 2000. Pazarska trilogija, 2005. Mazija, 2009. Nagrade: „Camil Sijaric, za roman „Mazija“